Διαβούλευση για φορέα Κλινικής Μηχανικής στην Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα και με αφετηρία το συνέδριο 3rd International Clinical Engineering and Health Technology Management Congress (III ICEHTMC) στη Ρώμη, έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για ίδρυση ενός European Federation of Clinical Engineering Associations.


Η ΕΛΕΒΙΤ δεν είναι μεν αμιγώς Clinical Engineering Association, ωστόσο αρκετά από τα μέλη της είναι Κλινικοί Μηχανικοί. Επομένως, θεωρούμε ότι αποτελεί de facto και τον επιστημονικό φορέα της Κλινικής Μηχανική της Ελλάδας.


Είναι χρήσιμο αυτή η αντιπροσώπευση να αποκτήσει ένα πιο επίσημο χαρακτήρα. Η μορφή που θα λάβει αυτή η αντιπροσώπευση βρίσκεται υπό συζήτηση με την επικρατούσα ιδέα να αποτελεί την ίδρυση ενός Chapter of Clinical Engineering στα πλαίσια της ΕΛΕΒΙΤ. Για την παρακολούθηση των εξελίξεων αυτών και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών, η ΕΛΕΒΙΤ ορίζει μια ομάδα ειδικών που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΕΒΙΤ κ Βασίλη Γκέργκη, τον τέως πρόεδρο της ΕΛΕΒΙΤ κ Νίκο Παλληκαράκη και το μέλος του ΔΣ κ Άρη Δερμιτζάκη.


Παράλληλα καλούμε τα μέλη της ΕΛΕΒΙΤ να λάβουν μέρος στη σχετική συζήτηση και να αποστείλουν τις σκέψεις τους στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Σχετική ανακοίνωση διενεργήθηκε στις 21/2/2020 στην Ημερίδα της ΕΛΕΒΙΤ στην Αθήνα στο κλείσιμο της διοργάνωσης.