Ανακοινώσεις

Webinar: "Ιατροφαρμακευτικά προϊόντα: Τα εμβόλια ως μέσο θωράκισης της κοινωνίας έναντι του Κορωναϊού"

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ) την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα: 16:00-17:30

θα διεξάγει το 2ο webinar με τίτλο:


"Ιατροφαρμακευτικά προϊόντα: Τα εμβόλια ως μέσο θωράκισης της κοινωνίας έναντι του Κορωναϊού"


στα πλαίσια του 2ου κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με γενικό τίτλο:

«Σύγχρονες ιατρικές επιστήμες στη μάχη με την πανδημία»


Κεντρικός ομιλητής:

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας London School of Economics (LSE)

Ομιλητές:

Παναγιώτης Σταφυλάς, Καρδιολόγος, EU HTA Expert, Μέλος ΔΣ ΕΛΕΒΙΤ

Γεώργιος Παπαζήσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονίστρια:

Ελένη Βαρβιτσιώτη, Δημοσιογράφος


Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος πατώντας στο παρακάτω link: shorturl.at/ehouB


Η παρακολούθηση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ZOOM εδώ


Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής (απαιτείται εγγραφή και παρακολούθηση των webinars)


Για να δείτε το πρόγραμμα του Webinar, παρακαλούμε πατήστε εδώ


 

2ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων της ΕΛΕΒΙΤ: Αποτίμηση 1ου σεμιναρίου με θέμα "Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Η ιατρική μάσκα ως νέα κοινωνική αντίληψη έναντι του κορωναϊού"

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας άνοιξε σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 τον 2ο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με γενικό τίτλο "Σύγχρονες τεχνολογίες υγείας στη μάχη με την πανδημία", διοργανώνοντας με επιτυχία το 1ο webinar με θέμα "Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Η ιατρική μάσκα ως νέα κοινωνική αντίληψη έναντι του κορωναϊού", μέσω της πλατφόρμας zoom. Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και με συμμετοχή που έφτασε τους 300 συνδεδεμένους χρήστες, ενώ περίπου το 65% αυτών δεν ήταν μεταξύ των μελών της Εταιρίας.


Μετά από την έναρξη της ημερίδας και τον χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της ΕΛΕΒΙΤ Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπαμίδη, η εισαγωγική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Άρη Δερμιτζάκη, υπεύθυνο της μονάδας διαχείρισης βιοϊατρικής τεχνολογίας του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΙΝΒΙΤ) με θέμα "Η μάσκα ως Ιατροτεχνολογικό Προϊόν". Ιδιαίτερη χροιά τα εκπαιδευτικά poll που παρουσίασε ο κ. Δερμιτζάκης, που αποτελούσαν και τους εκπαιδευτικούς στόχους του σεμιναρίου.


Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου - Π.Ι.Σ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τίμησε την Εταιρία πραγματοποιώντας την κεντρική ομιλία με τίτλο "Η χρήση της μάσκας ως μέσο προστασίας του γενικού πληθυσμού". Η ομιλία του Προέδρου εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα κατατοπιστική από τα σχόλια των χρηστών και άγγιξε τις απορίες και τις αγωνίες ενός ευρέως φάσματος χρηστών, τόσο από το υγειονομικό προσωπικό όσο και από τους βιοϊατρικούς μηχανικούς.


Τα επόμενα πολύ ενδιαφέροντα θέματα του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν από τον Αθανάσιο Ρήγκα (ειδικευόμενο ακτινοδιαγνώστη) & Σμαράντα Κετσερίδου (φυσικό), από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Πληροφορικής (ΠΡΟΜΕΣΙΠ) του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Οι εργασίες με τίτλο "Είδη μασκών και άλλα είδη εξοπλισμού ατομικής προστασίας" & "Προσομοιώσεις της χρήσης μασκών και άλλων ειδών εξοπλισμού ατομικής προστασίας" διεκπεραιώθηκαν από ομάδες φοιτητών του ΠΡΟΜΕΣΙΠ υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπαμίδη και αποτέλεσαν μια αναλυτική καταγραφή της τεχνολογίας των μέσων ανακοπής της πανδημίας και του ισχυρού εργαλείου της προσομοίωσης για τη μελέτη της επίδρασης αυτών.


Ο Καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Γκιβίσης έκανε μια σύντομη παρέμβαση σε σχέση με τη νέα τεχνολογία μάσκας ενεργητικής προστασίας που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την διατμηματική ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, σε συνεργασία του με τον Καθηγητή κ Χρήστο Αντωνόπουλο (Τμ Ηλ/γων Μηχ/κων & Μηχ/κων Η/Υ ΑΠΘ).


Τέθηκαν πάνω από 35 ερωτήσεις σε δύο κύκλους συζήτησης και οι ομιλητές προσπάθησαν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αποριών που κυμαίνονταν από τη σωστή χρήση και επαναχρησιμοποίηση των μέσων ατομικής προστασίας ως τα θέμα κλινικής μηχανικής που αφορούν τη μετάδοση μέσω σταγονιδίων και αερολυμάτων. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας της ΕΛΕΒΙΤ, Νευροχειρουργός, Δρ. Αλκίνοος Αθανασίου, ενώ το όλο πόνημα του webinar υποστηρίχθηκε από την Ταμία της ΕΛΕΒΙΤ, κα Βίκυ Ζηλίδου με αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή των ομιλιών και της συζήτησης. 

4th International Conference on Medical and Biological Engineering (CMBEBIH 2021)

logo-dark It is our pleasure to announce the 4th International Conference on Medical and Biological Engineering in Bosnia and Herzegovina (CMBEBIH 2021).


The conference will be held from 21st to 24th April, 2021 in Mostar, Bosnia and Herzegovina and it will be held both IN VENUE and ONLINE. 

Webinar: Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Η ιατρική μάσκα ως νέα κοινωνική αντίληψη έναντι της Covid-19.

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ) διοργανώνει το 2ο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με γενικό τίτλο:

«Σύγχρονες ιατρικές επιστήμες στη μάχη με την πανδημία»


Την Πέμπτη στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 16:00 - 17:30 θα διεξαχθεί το 1ο webinar με

θέμα: Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Η ιατρική μάσκα ως νέα κοινωνική αντίληψη έναντι της Covid-19.


Κεντρικός ομιλητής: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ομιλητές: Άρης Δερμιτζάκης (PhD, Υπεύθυνος μονάδας διαχείρισης ΒΙΤ, ΙΝΒΙΤ),

Αθανάσιος Ρήγκας (Ειδικευόμενος Ακτινοδιαγνωστικής, Μεταπτυχιακό ΠΣ Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ),

Σμαράντα Κετσερίδου (Φυσικός, Μεταπτυχιακό ΠΣ Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ)


Συντονιστής: Αλκίνοος Αθανασίου, Νευροχειρουργός, Γραμματέας ΕΛΕΒΙΤ


Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος πατώντας στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLScbNEEU.../viewform


Η παρακολούθηση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ZOOM στην διεύθυνση:

https://zoom.us/webinar/register/WN_1IYJRqq8TE6XRm2kYHPejQ


Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής (απαιτείται εγγραφή και παρακολούθηση των webinars)


Για να δείτε το πρόγραμμα του Webinar, παρακαλούμε πατήστε εδώ

 

Παγκόσμια Ημέρα Κλινικής Μηχανικής

Η 21η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Κλινικής Μηχανικής. Ξεκίνησε ως ένας εορτασμός για τη σημαντική συνεισφορά των Κλινικών Μηχανικών και των συναφών επαγγελματιών και την αναγνώριση του έργου τους.


Για την ΕΛΕΒΙΤ, η διεθνής προβολή του ρόλου του Κλινικού και Βιοϊατρικού Μηχανικού που επιτυγχάνεται με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κλινικής Μηχανικής, συμβάλλει ενεργά στην αναγνώριση της σημασίας του, στην προώθηση ασφαλών και αποτελεσματικών προγραμμάτων σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης της ιατρικής τεχνολογίας προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας.


Μπορείτε να φανταστείτε την υγειονομική περίθαλψη χωρίς τεχνολογία;


Η ΕΛΕΒΙΤ μέσω του βίντεο χαιρετίζει αυτή τη μέρα! 

Σελίδα 3 από 9

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>