Ανακοινώσεις

Πρόταση για υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας από την Ελληνική Εταιρία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Με αφορμή σχετική συζήτηση του Council of Societies της IFMBE, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΕΒΙΤ συζήτησε την αναγκαιότητα να υιοθετήσει η Εταιρία έναν Κώδικα Δεοντολογίας, συμβατό με τους αντίστοιχους άλλων σχετικών διεθνών εταιριών.


Το ΔΣ της ΕΛΕΒΙΤ επεξεργάστηκε τα άρθα που αναφέρονται παρακάτω με στόχο τη συντομία, σαφήνεια και περιεκτικότητα στις πρόνοιές του. Θεωρούμε δε πολύ σημαντικό για την έξωθεν καλή μαρτυρία της Εταιρίας τόσο την υιοθέτηση, όσο και την τήρηση ενός τέτοιου κώδικα.


Ο προτεινόμενος κώδικας αναρτάται εδώ με σκοπό την διαβούλευση με τα μέλη της ΕΛΕΒΙΤ το επόμενο διάστημα. Σχετική ανακοίνωση διενεργήθηκε στις 21/2/2020 στην Ημερίδα της ΕΛΕΒΙΤ στην Αθήνα στο κλείσιμο της διοργάνωσης. Αντίστοιχα θεωρούμε ότι ο χρόνος μέχρι την επόμενη Ημερίδα της ΕΛΕΒΙΤ, η οποία θα γίνει στα πλαίσια του SAN2020 στην Θεσσαλονίκη στις 7-10 Μαΐου 2020 είναι απαραίτητος για να αναπτυχθεί συζήτηση μεταξύ των μελών της ΕΛΕΒΙΤ για τις πρόνοιες του Κώδικα. Σχεδιάζουμε δε, μετά την υιοθέτησή του, να απαιτείται η συγκατάθεση στις πρόνοιες του Κώδικα κατά την εγγραφή ή την ανανέωση συνδρομής στην ΕΛΕΒΙΤ.


Παρακαλούμε τα μέλη της Εταιρίας όπως αποστείλουν τις παρατηρήσεις και τις προτεινόμενες βελτιώσεις ή αλλαγές στο email της ΕΛΕΒΙΤ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Προτεινόμενα άρθρα Κώδικα Δεοντολογίας ΕΛΕΒΙΤ:

Κώδικας Δεοντολογίας της Ελληνικής Εταιρίας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ), αναγνωρίζουμε τη σημασία της βιοϊατρικής τεχνολογίας στην προάσπιση, προώθηση και προαγωγή της δημόσιας υγείας και ευημερίας, και δεσμευόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας, υπευθυνότητας και ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Ως εκ τούτου, τα μέλη της ΕΛΕΒΙΤ οφείλουν:

1. Να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις δεξιότητές και τις ικανότητές τους για να εξασφαλίζουν και να ενισχύουν την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία του κοινού, των συναδέλφων τους και των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας.

2. Να θεωρούν ότι η ευθύνη έναντι των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ένα πρωταρχικό μέλημα.

3. Να υπερασπίζονται το δικαίωμα του κοινού στην ιδιωτικότητα και το απόρρητο.

4. Να εξετάζουν πάντα τις ευρύτερες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της εργασίας τους.

5. Να συμμορφώνονται με όλα τα σχετικά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και κανονισμούς.

6. Να διαχειρίζονται τους δημόσιους πόρους με σύνεση, διορατικότητα και υπευθυνότητα.

7. Να δημοσιεύουν και παρουσιάζουν σωστά και πιστά τα αποτελέσματα της έρευνας με ακρίβεια και σαφήνεια.

8. Να διατηρούν τις μεθόδους και το περιεχόμενο κατάρτισης ελεύθερο από ακατάλληλη επιρροή από ειδικά συμφέροντα.

9. Να προσπαθούν να αποφύγουν συγκρούσεις συμφερόντων και να παραθέτουν συγκρούσεις συμφερόντων σε περίπτωση που προκύψουν.

10. Να εκπροσωπούν τον εαυτό τους, τον τίτλο τους, τον ρόλο τους και την Εταιρία, εφόσον χρειάζεται, με ακρίβεια.

11. Να επιδεικνύουν ειλικρίνεια, δικαιοσύνη και ακεραιότητα σε όλες τις επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις.

12. Να διατηρούν αυτόν τον κώδικα με την δράση τους, βάσει παραδείγματος, και με την επιρροή τους. 

Ημερίδα – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Κίνδυνοι στο χώρο των Νοσοκομείων”

ELEVIT_21022020_3

Η Ελληνική Εταιρία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

σας προσκαλεί στις


21 Φεβρουαρίου 2020

& ώρα 10:00-15:00 στο

Ξενοδοχείο “Wyndham Grand Athens”

στην Αθήνα


για την Ημερίδα – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:


“Κίνδυνοι στο χώρο των Νοσοκομείων”


με ελεύθερη είσοδο*


υπό την αιγίδα του 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αρ. πρωτ.: Γ1γ/Γ/ΦΑΥΑ1/Γ.Π.90378/19 – 03.02.2020


Για να δείτε την αφίσα της Ημερίδας, παρακαλούμε πατήστε εδώ η το εικονίδιο της αφίσας.


Για να δείτε το τελικό πρόγραμμα της Ημερίδας, παρακαλούμε πατήστε εδώ.


*οικονομικά τακτοποιημένα μέλη


Εάν επιθυμείτε να ανανεώσετε την εγγραφή σας ή να γίνετε μέλος της ΕΛΕΒΙΤ, παρακαλούμε διαβάστε τις σχετικές προϋποθέσεις και οδηγίες εδώ.

 

Eπιστημονική ημερίδα BIOTECH 2020: «Τεχνολογίες Υγείας»


Η ΕΛΕΒΙΤ υποστηρίζει την επιστημονική ημερίδα BIOTECH 2020: «Τεχνολογίες Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στο Ξενοδοχείο «Αλέξανδρος», Πλατεία Μαβίλη.


Η ημερίδα διοργανώνεται από την Βαλκανική Ιατρική Ένωση μέσω του Ελληνικού Παραρτήματος, σε συνεργασία με την Α’ Καρδιολογική Κλινική (Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.


Το κύριο αντικείμενο της ημερίδας είναι οι τεχνολογίες υγείας και το επιστημονικό πρόγραμμά της έχει έντονο διεπιστημονικό χαρακτήρα με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιμόρφωση των εμπλεκομένων στον τομέα της υγείας σε ερευνητικά, επιχειρηματικά, κλινικά, οικονομικά, πολιτικά, νομικά, ιστορικά και ηθικά θέματα της βιοϊατρικής τεχνολογίας.


Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, στελέχη της βιομηχανίας και διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί. Μέσω των διαλέξεων και των στρογγυλών τραπεζών, θα συζητηθούν σύγχρονες τάσεις, προκλήσεις, ευκαιρίες και προβληματισμοί που συνδέονται με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και καινοτομίες στο χώρο της υγείας.


Η ΕΛΕΒΙΤ παροτρύνει τα μέλη της να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Σχετική ανακοίνωση, επιτροπές καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκονται στη σελίδα της ημερίδας http://biotech.marketlabs.gr. Η εγγραφή και η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.


 

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής ΤεχνολογίαςΗ Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ) διοργάνωσε με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 10 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της IFMBE (International Federation for Medical and Biological Engineering) και της EAMBES (European Alliance for Medical and Biological Engineering & Science).


Το Συνέδριο είχε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας με Αριθμ. Πρωτ. Γ1γ/Γ/ΦΑΥ2Α2/Γ.Π. 24016/18-4-2019 και από τον ΕΟΦ Αριθμ. Πρωτ. 40984/04-04-2019.


Για να δείτε τον Απολογισμό, τις Φωτογραφίες και το Πρόγραμμα & Βιβλίο Περιλήψεων του Συνεδρίου, παρακαλούμε πατήστε εδώ.


 

Call for Chapters: Trends in Innovation Management and Digital Transformation in Healthcare

Proposals Submission Deadline: September 15, 2019

Full Chapters Due: October 31, 2019
Submission Date: December 24, 2019


Introduction

The proposed book will emphasize on digital platforms and implementations that are expected to improve the quality of healthcare services. The platforms are expected to improve patients’ treatment and diagnosis. They are also expected help Healthcare Units to control their expenses. The aim of the innovative applications is to improve the quality of healthcare data and to eliminate time of consuming tasks in healthcare sector. The proposed implementations will present new methods of making medical and nursing information easier and available to health professionals. The overall intention is the reduction of cost and improvement of cost-effectiveness in healthcare services.


Objective

The benefits of the new book emphasize on developing new strategies for reducing costs and improve the quality of healthcare services. The publication is expected to maximize the efficiency of hospital units and promote easy access to new technologies. The impact of the proposed publications is to help health policy makers to compare the cost and income of health services in a more rational and effective way. It will encourage health managers to use mobile technologies for raising revenues in hospitals and healthcare organizations. The proposed applications are valuable because they are expected to use new technologies for improving easy and cheap access to healthcare services.


Recommended Topics

Prevailing knowledge and research issues in the following are likely to be covered through contributed and invited chapters by international authors of specific field expertise: 
• Wearables 
• Artificial Intelligence (AI) in healthcare 
• Financial management of diagnostic imaging examinations 
• Management of medical equipment 
• Βig data and analytics 
• Cloud computing in healthcare 
• Telemedicine 
• The Internet of Medical Things (IoMT) 
• AR/VR/MR in healthcare chatbots 
• Blockchain


For more information and submission procedure, please visit IGI Global webpage. 


 

Σελίδα 6 από 10

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>